Gradovi

Jahjaga: Sprovođenje sporazuma uslov za integraciju Srbije

PRIŠTINA – Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je na sastanku sa šefom diplomatije Malte DŽordža Vele da sprovodenje sporazuma između Beograda i Prištine bude preduslov za proces integracije Srbije u Evropsku uniju.

Kako se navodi u saopštenju iz Jahjaginog kabineta, ona je naglasila važnost sprovođenja postignutih sporazuma u okviru dijaloga Beograda i Prištine i zatražila to bude preduslov za integraciju Srbije u EU.

„Ona je naglasila da je Kosovo promoter mira i stabilnosti u regionu, a u međuvremenu je potvrdila stav institucija Republike Kosova o izgradnji dobrih odnosa sa svim susednim državama“, stoji u saopštenju.

Jahjaga je sa Velom takođe razgovarala o poslednjim dešavanjima na Kosovu, kao i o procesima koji imaju veze sa ispunjenjem kriterijuma za liberalizaciju viza, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

Vela je naglasio posvećenost njegove zemlje da nastavi sa podrškom svim procesima kroz koje Kosovo prolazi, kao i njegovoj evropskoj perspektivi.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh