• Novosti online

  Jake policijske snage pred početak festivala Mirdita, dobar dan

  Mnogobrojni policijaci su rasporedjeni u okolnim ulicama i ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju u kojem večeras treba da se otvori festival „Mirdita, Dobar dan“ koji će da predstavi savremenu kulturnu scenu Prištine. Koordinatorka programa u Inicijativi mladih za ljudska prava Sofija Todorović kazala je za agenciju Beta da niko iz te organizacije nije kriv što je došlo do toga da jake policijske snage obezbedjuju mesto gde se održava festival.

  Ona je dodala da su krivi oni koji su pozivali na nasilje, koji su otvoreno pretili i govorili ru8žno o ljudima koji nisu srpske nacionalnosti.

  „Zbog takvih huligana je veliki broj policajaca na ulicama. Te stranke koje su pozivale na gašenje Inicjative imaju manje od dva odsto glasova u Beogradu i nemaju prava da zabranjuju i odlučuju jer nisu institucije“, rekla je Todorović pred početka festivala.

  Ona je ocenila da je Beograd otvoreni grad u kojem ima mesta za sve i izrazila žaljenje što to sada ipak izgleda drugačije.

  U 18.00 ispred Hrama Svetog Save Srpska radikalna stranka organizovala je protest protiv održavanja festivala.

  Todorović je kazala da od festivala očekuje da poveže mlade ljude Beograda i Prištine i da ojača saradnju umetnika ta dva grada. Ona je dodala da nameravaju da i sledećeg leta organizuju festival smatrajući da on doprinosi i slici Srbije.

  Festival „Mirdita, Dobar dan“ otvara se večeras u 19.30 časova projekcijom filma „Brak“ (Martesa) u režiji Blerta Zećirija. Festival se ove godine održava peti put od 30. maja do 2. juna, a organizuju ga Inicijativa mladih za ljudska prava i organizacija Integra iz Prištine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com