Gradovi

Janjić: Nezaposlenost smanjena za rekordnih 8,2 odsto

ZRENJANIN – Nezaposlenost u Zrenjaninu je smanjena za rekordnih 8,2 odsto, izjavio je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, najavljujući da će 2016. godina biti kruna velikih infastrukturnih radova koji će doprineti boljem funkcionisanju građana.

Janjić je na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora SNS u Zrenjaninu rekao da taj odbor daje maksimalnu podršku premijeru Aleksandru Vučiću u nameri da se održe vandredni parlamentarni izbori.

„Srbiji je potreban pun mandat stabilne Vlade kako bi potpuno spremna, ekonomski osnažena i stabilna 2020. godine došla pred vrata EU. Želimo da Vojvodina bude lokomotiva razvoja naše države, zbog toga ćemo učiniti sve da režim Bojana Pajtića prekinemo“, rekao je Janjić.

Zrenjaninski odbor SNS je, prema njegovim rečima, potpuno spreman za predstojeću kampanju, koja neće biti laka, ali sigurno poštena, snažna i puna pozitivne energije.

„Interes naših sugrađana nam je na prvom mestu, upravo iz tog razloga, učinićemo da Zrenjanin bude jedna od najperspektivnijih sredina“, istakao je Janjić.

Dodao je da je 2015. godina bila jedna od najuspešnijih u prethodnom periodu, da sadašnja gradska vlast čini sve kako bi tekuća bila još bolja, ali i da će jedan od prioriteta biti smanjenje stope nezaposlenosti.

„Veoma sam ponosan na činjenicu da je nakon 15 godina u našem gradu nezaposlenost smanjena za rekordnih 8,2 posto, što potvrđuju zvanični podaci, ali i više stotina novih radnih mesta. Tokom 2016. godine nas očekuju realizacije mnogobrojnih projekata od vitalnog značaja za naše sugrađane, poput obilaznice za koju je, zahvaljujući gradskoj vlasti, na čelu sa SNS dobijena sva potrebna dokumentacija“, rekao je Janjić.

Janjić je dodao i da mnogi osporavaju što se čeka na fabriku vode, ali da ona kasni već 40 godina.

SNS se, kako kaže, ne bavi neosnovanim optužbama, nego svu svoju energiju usmerava ka tome da građani u narednom periodu dobiju pijaću vodu.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh