Gradovi

Janjić: Presuda Ivanoviću se neće odraziti na dijalog

Janjić: Presuda Ivanoviću se neće odraziti na dijalog

BEOGRAD – Direktor Foruma za etničke odnose i politički analitičar Dušan Janjić izjavio je danas da se presuda lideru Građanskih incijativa SNP Oliveru Ivanoviću neće odraziti na sam dijalog Beograda i Prištine i da će biti dijaloga, ali da će zauzvrat i kosovska strana morati da napravi kompromis.

Janjić je u intervjuu portalu Centra za otvoreni dijalog rekao da Srbija ima novu temu koju može da ispostavi, a da veruje da će to i uraditi – vladavinu prava i zaštitu srpske zajednice.

„Dakle, na sam dijalog se ovo neće odraziti i biće dijaloga, ali će zauzvrat i Isa Mustafa morati da napravi kompromis, a i Mogerini (Frederika, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku) će morati da da neku izjavu koja omogućava ovaj kompromis“, smatra Janjić.

Govoreći o reakciji javnosti i države povodom presude Ivanoviću, Janjić je naveo da su država i njeni predstavnici reagovali dosta adekvatno.

„Đurić (Marko, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju) je zaoštrio, Vučić (Aleksandar, premijer Srbije) je na tom talasu rekao – „mi ovo osuđujemo, borićemo se u Briselu..“. Dakle, reakcija nije ne odlazak u Brisel“, kazao je Janjić.

Euleksovo sudsko veće osudilo je pre dva dana Ivanovića na kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina 1999. godine, a odlučilo je i da on do pravosnažnosti presude ostane u pritvoru.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh