• Novosti online

  Janković: Gradonačelnik Subotice je prava slika nasilne vlasti u Srbiji

   

  Janković: Gradonačelnik Subotice je prava slika nasilne vlasti u Srbiji

   

  Lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković zahtevao je danas da gradonačelnik Subotice Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke podnese ostavku i ocenio da su pretnje i nasilje koje je je Laban ispoljio prema asistentu na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu Vladimiru Polovini prava slika nasilne vlasti u Srbiji.

  „Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika gradjana Subotice i Srbije. Čovek koji je pretučen je član SNS-a. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? Mi više nemamo politiku, mi imamo nasilje, a gradjani treba da kažu ‘ne’ vlastima koje svoju vladavinu zasnivaju na nasilju“, rekao je Janković na konferenciji za novinare u Subotici.

  Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je danas da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

  Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“. Postoji i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vredja, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

  Saša Janković je poručio gradjanima da ne treba da dozvole da žive u strahu i da niko ne sme da bude žrtva.

  „Pretpostavljam da ovakvih snimaka ima još mnogo u Srbiji, ali se ljudi plaše da ih dostavljaju. Koliko god se plaše gradjani, biće još više napadani“, kazao je Janković.

  Bivši gradonačelnik Subotice i jedan od lidera Madjarskog pokreta Jene Maglai na istoj konferenciji za novinare zatražio je smenu gradonačelnika i rekao da se nikada u poslednjih 50 godina nije desilo da je neki gradonačelnik imao ovakav rečnik u Subotici.

  „Osramotio je sebe, stranku i celu Suboticu. Sada se vidi pravo lice gradonačelnika, kao i ko vlada gradom, u ogoljenom obliku. Ukoliko Laban smatra da će se jednim izvinjenjem cela stvar rešiti onda se vara, Insistiraćemo na njegovoj smeni“, rekao je Maglai.

  Pozvao je opoziciju u Subotici da prestane da ćuti i optužio pojedine od njih da „šuruju i trguju“ sa SNS-om.

  „Pojedini odbornici iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke godinu i po dana nisu izašli za govornicu“, naveo je Maglai.

  Pozvao je koalicionog partnera SNS-a Savez vojvodjanskih Madjara (SVM), da podnese zahtev za smenu gradonačelnika i dodao da nije dovoljno da se SVM samo distancira od njegovih postupaka.

  Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da su reči gradonačelnika Subotice Bogdana Labana nedolične, i da predstavljaju njegov lični čin, ali da ih je izgovorio jer su „pokušali da ga primoraju da krade“.

  SNS je navela da je taj čin „koji je, iako neopravdan, nastao nakon što su pokušavali da ga primoraju da krade isti oni koje danas štite“ lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković i Demokratska stranka (DS).

  „Gradjani Srbije navikli su na svakodnevne brutalne izmišljotine DS i Jankovića koji ovog puta ponovo lažu i obmanjuju javnost kako je neko prebijen, što nema nikakve veze sa istinom“, naveo je SNS.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com