• Novosti online

  Janković i danas postavljao pitanja Vučiću

  Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ponaša kao državnik i čelnik jedne države ali i da prestane da vredja gradjane.

  „Ne smeš da vredjaš gradjane i da im se podsmevaš, već da im služiš. Nisu svi gradjani Srbije tvoji djurići, babići, drobnjaci i ostali koje javno ponižavaš jer si ih sam postavio na funkcije kojih nisu dostojni“, rekao je Janković ispred zgrade Predsedništva Srbije gde je predsedniku Srbije, kao i svakog petka, postavio više pitanja uz konstataciju da će „taj trg“ uskoro biti prepun, kao i da će avioni Pink era Željka Mitrovića biti nedovoljni za njegovo begstvo i begstvo članova vlade.

  Janković je pozvao Vučića da izadje pred gradjane i odgovori na pitanja koja ih interesuju, ali je predsednika Srbije upitao i zašto plaši narod ratom.

  „Nedavno si rekao kako ćeš dva sata da gledaš u kameru i da se obraćaš opozicionim liderima. Vrhunac tvoje ‘hrabrosti’ je duel s kamerom. Izaći pred ove ljude, ne moraš na dva sata, izadji na dva minuta, odgovori na makar dva pitanja. Umesto što samog sebe svakodnevno tešiš da si hrabar, izadji i pokaži to. A i ti i ja, i cela Srbija znamo da nisi“, rekao je Janković.

  On je poručio Aleksandru Vučiću da nezasluženo sedi na Andrićevom vencu (u Predsedništvu Srbije).

  „Pored toga što svi znamo i ti znaš, da nisi pravi predsednik, Ustav te ipak obavezuje da se ponašaš pristojno. Kad si već zauzeo, uzurpirao tu funkciju, ponašaj se kao predsednik države“, a ne kao Aleksandar Vučić“, rekao je Janković.

  Janković je upitao Vučića i da saopšti ko je ubio jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, ko mu je crtao metu na čelo, ali i kada će saopštiti zaključke unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiju koje je prvobitno najavio za april.

  Takodje, Janković je predsednika podsetio da ima 48 godina i da ne može više da se hvali ocenama iz indeksa.

  Sa Jankovićem je i ovog petka u Pionirskom parku bila i grupa od tridesetak članova PSG i „Čuvara Starog grada“ Marka Bastaća.

  Na skup je i danas došao predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić koji je od Jankovića na megafon tražio odgovore o ubistvu Predraga Gojkovića uzvikujući „Gojko traži pravdu“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com