• Novosti online

  Janković: Podsetićemo gradjane 5. oktobra da je svaki režim moguće smeniti

   

   

  Predsednik Pokreta slobodnih gradjana i Gradjanskog bloka 381 Saša Janković ostavio je danas u Beogradu, ispred Predsedništva Srbije, spisak pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aktivisti Pokreta nosili su transparent „Ko je ubio (lidera Gradjanske inicijative SDP) Olivera Ivanovića“.

  Na papiru koji je Janković ostavio u Pionirskom parku, pisalo je: „Politika ti je poražena, zašto ne odeš? Koliko tačno košta mesto ministra? Koliko korupcije košta život radnika? Koliko nas je manje ove godine? Zašto nisi smeo na sastanak u UN? Poraz je došao po tebe“.

  Skup su obezbedjivale jake policijske snage, jer su se nedaleko istovremeno okupile pristalice lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića. Oni su postavili transparente „Saša Jankoviću roditelji pitaju Ko je ubio Preraga Gojković iz tvog pištolja“ i „Zašto tražiš stolicu za lažnu državu Kosovo“.

  Oni su dok je Janković išao ka zgradi Predsedništva, uzvikivali su „Ubico!“.

  Pošto je ostavio papir s pitanjima za Vučića, Janković je pristalicama PSG rekao da će se i dalje okupljati svakog petka kako bi postavljali pitanja, a da će 5. oktobra podsetiti gradjane da je svaki „režim“ moguće smeniti i da treba da nadju novi datum u kojem će ponovo promeniti vlast.

  „Svakog petka u 17 časova postavljaćemo pitanja, a kada preuzmemo Srbiju onda ćemo ih rešavati“, rekao je Janković i dodao da je cilj PSG i Gradjanskog bloka 381 da uspostave „normalan život gradjana“, sa platama i penzijama od kojih mogu da žive.

  On je poručio da će se „Srbija probuditi“.

  Dok je Janković govorio, Simo Spasić je preko megafona uzvikivao da Janković, kada je bio zaštitnik gradjana, nije želeo da spase Olivera Ivanovića „albanskog zatvora“ i upitao ga zašto traži mesto u UN za „svoje prijatelje“ premijera i predsednika Kosova, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com