• Gradovi

  Janković: PSG će raditi na jačanju saveza sa beogradskih izbora

   

  Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je cilj PSG da ojača savez napravljen za nedavne beogradske izbore, i da s novim opozicionim organizacijama, grupama i pojedincima iz cele Srbije ponudi alternativu za „put države posle Aleksandra Vučića“.

  Janković je na konferenciji za novinare rekao da su demokratski opredeljeni birači na martovskim izborima u Beogradu „stavili tačku na epohu izneverenih očekivanja“ i „stvorili novu političku scenu“.

  Ocenio je da tu „scenu“ čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije s jedne strane, a s druge su PSG i političke organizacije demokratske gradjanske orijentacije koje su prošle cenzus. U to je ubrojao okupljene oko Dragana Djilasa, Narodnu stranku i organizaciju oko Aleksandra Šapića.

  „Nova politička scena je šansa i obaveza da opozicija konačno prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom okončanjem despotskog režima i demokratizacijom države i društva… Naš cilj je da ojačamo savez s beogradskih izbora novim opozicionim organizacijama, grupama i pojedincima demokratske orijentacije iz cele Srbije, bez ideje o liderstvu, već iskrenim udruživanjem kako bismo ponudili alternativu za put države posle Vučića“, dodao je on.

  U saopštenju PSG se navodi da je Janković rekao da su beogradski izbori pokazali da predsednik SNS Aleksandar Vučić i njegova lista „nemaju veliku suštinsku podršku“ jer su pobedu ostvarili „uz veliku kradju, medijski linč i kupovinu glasova“.

  „Ono što imaju je do detalja razradjena piramidalna šemu nasilja i matematičke, odnosno spekulativne pobede na izborima“, naveo je Janković.

  Dodao je da će odbornička grupa PSG u Skupštini Beograda pokušati da bude najbolja i da gradjanima pokaže kako bi mogao da izgleda Beograd i Srbija kada ne bi bili vodjeni „kriminalno-šizofrenom politikom“, već kada bi se gradile institucije, vrednosti, prosvećeno društvo koje poštuje različitosti, bez nasilja i konfliktne atmosfere, a suzbijali kriminal i korupcija.

  „Spremamo se za naredne izbore, jer je pretpostavka da će parlamentarni biti raspisani do kraja ove godine, kako bi se iskoristio i poslednji prostor i vreme u kom Evropa i svet žmure na kršenje demokratije i svih prava u Srbiji. Ne možemo isključiti mogućnost bojkota, ali to je poslednja opcija koja dolazi u obzir ukoliko izborni uslovi ne budu bili iole prihvatljivi“, rekao je Janković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com