• Novosti online

  Janković (PSG) zbog toka istrage ubistva Ivanovića pita o sposobnosti i volji vlasti

  Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković upitao je danas da li je odsustvo bilo kakvog pomaka u istrazi, kako je rekao, političkog ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića zimus u Kosovskoj Mitrovici, „rezultat nesposobnosti ili nedostatka političke volje“.

  „Jedno od ta dva mora da bude. Ili je u pitanju nesposobnost ili nedostatak volje“, kazao je Janković na konferenciji za novinare u prostorijama PSG u Beogradu.

  On je kazao da je opštepoznato da je Kosovo, a posebno severni deo, prioritet rada svih službi bezbednosti u Srbiji.

  „Ako povodom ubistva tog ranga na severu Kosova koji je u fokusu svih naših službi, i ne samo naših, nema nikakvog pomaka u istrazi, onda je u pitanju ili ogromna nesposobnost i razlog za brigu svih ili nedostaje volja“, rekao je Janković.

  Ističući da ne želi ni na koji način da naruši integritet istrage koju vode organi Srbije i drugi, Janković je upitao koji je uticaj politike kosovske, srpske i medjunarodne, na istragu i da li ona teče sporo zato što postoje političari ili ljudi bliski vlasti, koji su umešani u ubistvo.

  „Šta su rezultati istrage koju je otvorilo Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal pošto je to najavio (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić? Ako ih nema, je li to zato što to Tužilaštvo nema kapacitet ili ne može da ostvari svoju nadležnost“, upitao je lider PSG.

  On je upitao i koliko je „stabilokratija“ povezana sa mafijom, rekavši da se to pitanje tiče Srbije, zemalja u regionu i medjunarodne zajednice.

  „Postoji različiti nivoi različite političke odgovornosti za političko ubistvo Olivera Ivanovića, ali onaj ko štiti poredak bezakonja na severu Kosova, i u tom poretku je bilo moguće da se nagomilaju toliko krupni kriminalni interesi i na kraju je neminovno bilo da se desi ubistvo taj ko štiti poredak bezakonja, snosi odgovornost“, kazao je Janković.

  Naveo je da „u interesu one male šanse da se nešto desi na razotkrivanju ubice i nalogodavaca ubistva“, neće otkrivati detalje koji su mu poznati, a tiču se istrage koju vode neke druge zemlje.

  „Neću uraditi ono što radi Aleksandar Vučić, u najboljem interesu tih istraga zastaću“, kazao je lider PSG.

  Oliver Ivanović je 16. janura ubijen ispred prostorija GI SDP sa šest metaka s ledja iz automobila u pokretu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com