• Novosti online

  Japanski car u prvom javnom govoru pozvao na mir u svetu (VIDEO)

  Novi japanski car Naruhito danas je održao prvi govor pred više desetina hiljada okupljenih ljudi, pozivajući na mir u svetu.

  „Iskreno želim da naša zemlja ruku u ruku sa drugim stranim zemljama traga za svetskim mirom i većim razvojem“, rekao je 59-godišnji monarh koji je u sredu postao car posle abdikacije svog oca Akihita.

  Stodvadesetšesti japanski car se na kratko pojavio na balkonu okruženom prozorima sa zastorima u carskoj palati u Tokiju, sa caricom Masako pored njega.

  Bili su prisutni i drugi članovi carske porodice ali ne i počasni car i carica Akihito i Mišiko koji su odlučili da se povuku iz javnog života posle trideset godina vladavine.

  Akihito (85) prvi je japanski car koji je abdicirao u više od 200 godina. Dolaskom njegovog sina Naruhita na vlast Japan je ušao u novu eru Reiva (lepa harmonija).

  Carska porodica treba ukupno šest puta da se pojavi na balkonu palate tokom današnjeg dana. Oko 50.000 ljudi, po oceni nacionalne televizije NHK, okupilo se ispred ulaza u palatu uoči prvog pojavljivanja.

  Zvanična ceremonija krunisanja cara i njegove supruge biće održana 22. oktobra u Tokiju pred 2.500 zvanica iz Japana i inostranstva, medju kojima i brojnih šefova država, posle čega će biti organizovana povorka u centru Tokija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com