Gradovi

Javne rasprave o dva zakona od danas do 3. decembra

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je danas da će od 14. novembra do 3. decembra biti organizovane javne rasprave o Nacrtu zakona o poštanskim uslugama i o Nacrtu zakona o elektronskim komunikacijama.

Kako se navodi u javnom pozivu, primedbe, predlozi i sugestije na te nacrte zakona dostavljaju se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija u elektronskom obliku ili pismeno na adresu Sektor za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, Nemanjina 22-26.

Dodaje se da će po okončanju postupka javne rasprave Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija analizirati sve predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi, sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i pripremiti konačne verzije nacrta zakona za razmataranje na sednici Vlade.

U saopštenju je navedeno da će toku javne rasprave o nacrtima zakona o poštanskim uslugama i o elektronski komunikacijama biti organizovan okrugli sto u Beogradu 21. novembra u Privrednoj komori Srbije.

Nacrtima zakona o poštantanskim uslugama i elektronskim komunikacijama uređuju se uslovi i načini obavljanja tih usluga , nadležnosti državnih organa, kao i prava i obaveze i odgovornosti davalaca usluga i njihov nadzor.

Nacrtom zakona o elektronskim komunikacijama uređuje se i položaj i rad Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, kao i naknade i Budžetski fond za unapređenje i razvoj oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva,sprovođenje javnih konsultacija, ali i korišćenje i održavanje elektronskih komunikacionih mreža, adresa i brojeva radio-frekvencijskog spektra i distribucija medijskih sadržaja.

Tim nacrtom se uređuje i bezbednost i integritet elektronskih komunikacionih mreža i usluga i tajnost elektronskih komunikacija.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh