• Gradovi

  ‘Javni beležnici neće biti prepreka za bilo čiju kandidaturu’

  Javni beležnici neće biti prepreka da bilo koji kandidat učestvuje u predsedničkim izborima, jer ima dovoljno kapaciteta da svakom kandidatu bude overeno neophodnih 10.000 potpisa gradjana, izjavio je danas predsednik Javno-beležničke komore Srbije Miodrag Djukanović.

  „Radićemo i mimo radnog vremena, radićemo i subotom i nedeljom, koliko godi bude bilo potrebe“, kazao je Djukanović agenciji Beta.

  On je dodao da nijedan kandidat koji ima dovoljna broj potpisa gradjana sa validnim ličnim kartama nema razloga za zabrinutost.

  Djukanović je precizirao da u Srbiji radi 431 overitelj, a medju njima su 152 beležnika, 21 pomoćnik i 258 pripravnika i svi su ovlašćeni za overu potpisa.

  „Ukoliko je sve valjano pripremljeno overa ne treba da traje duže od tri minuta i svaki overitelj može da uradi najmanje 100 overa dnevno. Na prethodnim parlamentarnim izborima radili smo daleko više 400-500 overa dnevno“, kazao je Djukanović.

  On je naveo da je u prvih sat vremena nakon raspisivanja izbora za 2. april već stiglo oko pet prijava za overavanje i beležnici su ih spremno dočekali.

  Budući predsednički kandidati treba da 20 dana pre održavanja izbora svoju kandidaturu predaju Republičkoj izbornoj komisiji, što bi značilo da kandidati za prikupljanje i overu potpisa imaju desetak dana.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com