• Gradovi

  JDP nastavlja projekat „…i ja volim pozorište“

  BEOGRAD – Jugoslovensko dramsko pozorište nastavlja ovog meseca projekat „…i ja volim pozorište“, pokrenut prošle godine kako bi se učenicima završnih razreda gimanazija i srednjih škola omogućilo upoznavanje s procesom stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava u uslovima visoko profesionalne produkcije.

  Posle velikog uspeha sa kojim je sproveden prošle godine, kada je više od 200 gimnazijalaca sa svojim profesorima dobilo priliku da poseti pozorište, prisustvuje izvođenju predstava i razgovara sa glumcima i predstavnicima pozorišta, projekat je u 2015. podržalo Ministarstva kulture i informisanja.

  Ovog decembra u projektu će učestvovati đaci Filološke gimnazije, Prve beogradske gimnazije, Pete beogradske gimnazije, Četrnaeste beogradske gimnazije, Devete beogradske gimnazije, Arhitektonsko-tehničke škole, Desete beogradske gimnazije, Matematičke gimnazije i Muzičke škole „Kosta Manojlović“.

  Pre svake predstave učenici će imati priliku da kroz obilazak pozorišta „zavire iza kulisa“ i saznaju kako pozorište funkcioniše.

  Učenicima i profesorima će biti obezbeđene besplatne ulaznice za predstave.

  Pre svake predstave biće im date smernice i instrukcije na šta posebno treba obratiti pažnju u posmatranju predstave, kako bi se unapredila recepcija konkretnih književnih dela koja su dramski obrađena.

  Za svaku predstavu izrađuje se programska knjižica koja sadrži informacije o sadržaju obrađenog književnog dela i o samom pozorišnom komadu.

  Po završetku predstave učenici će imati priliku da se, kroz seriju pitanja i odgovora, kroz razgovor sa glumcima i autorima, bliže upoznaju sa procesom stvaranja i rada na predstavi, najavio je JDP.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com