• Novosti online

  Jedan od pet miliona: Pink boja za RTS uprkos krivičnim prijavama (VIDEO)

  Protest Jedan od pet miliona počeo je večeras u centru Beograda i trebalo bi, kako je najavljeno, da predstavlja odgovor na krivične prijave podnete protiv studenta koji su tokom ranijeg protesta farbali u „pink boju“ ulazna vrata zgrade Radio televizije Srbije (RTS) simoblično poručujući šta misle o njenom izveštavanju.

  Organizator je pozvao gradjane da ponesu nešto sa pink bojom kako bi „pokazali da ona najbolje odslikava“ tu medijsku kuću, najavivši i performans ispred njenog sedišta u Takovskoj ulici, gde će se doći u protestnoj šetnji nakon početnog okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta.

  Studenti iz Udruženja Jedan od pet miliona saopštili su proteklih dana da je generalni direktor RTS Dragan Bujošević podneo ovu krivičnu prijavu nameravajući da ih tako zaplaši, ali da mu to neće uspeti već će nastaviti sa svojim dosadašnjim performansom.

  Naveli su i da su počela saslušanja u policiji studenta prepoznatih na snimcima kako farbaju vrata RTS, ali i da nemaju nameru da se kriju kad to rade. Takodje i da je boja koju koriste uradjena na „vodenoj bazi“.


  Jedan od pet miliona: Imperijalni marš za predsednika države
  Učesnici protestne šetnje izveli su večeras mini performans u blizini sedišta predsednika Srbije u Beogradu, a zatim su nastavili ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici noseći na čelu kolone veliki transparent s natpisom ‘Bojkot’.

  Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković rekao je da bi u zgradi predsedništva trebalo da bude predsednik države, ali da umesto njega „tu obitava mračna strana Srbije“.

  Kao ilustraciju te mračne strane jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma „Rat zvezda“ pod nazivom „Imperijalni marš“.

  Gradjani okupljeni u protestu Jedan od pet miliona zatim su nastavili protestnu šetnju ka zgradi RTS-a.

  Tokom prethodnih protesta ispred zrade RTS skandirano je „RTS je SNS“ i pozivan Bujošević da „objektivno izveštava“ ili podnese ostavku.
  Protest: Vrata RTS-a ofarbana u pink boju
  Učesnici protesta Jedan od pet miliona ponovo su večeras simbolično ofarbali vrata zgrade Radio televizije Srbije (RTS) u „pink“ boju, a u toj akciji pridružili su im se predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Djilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović.

  Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan zbog farbanja vrata RTS-a Srdjan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću koji je podneo krivične prijave protiv studenata zbog te akcije, da je u službi Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

  Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici ‘nije srpski ćutati’, ali da je sada u službi vlasti.

  „Zašto si ofarbao tu svoju prošlost u pink“, upitao je Marković direktora RTS-a.

  On je dodao da je RTS „lažna nacionalna frekvencija“ i naveo da učesnici protesta nastavljaju „rekonstrukciju“ javnog servisa započetu ranije farbanjem vrata.

  Učesnici protesta istakli veliki transparent ‘bojkot’ i još su pred zgradom gde farbaju ulaz RTS-a i plato pored zgrade.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com