Gradovi

Jelić: Svaki vid vršnjačkog nasilja je nedopustiv

NOVI SAD – Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić osudio je danas najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja, koji je zabeležen u Osnovnoj školi „Branko Radičević“.

Jelić je, kako se navodi u saopštenju za javnost koje je izdala Informativna služba Skupštine Grada Novog Sada, istakao da je svaki vid vršnjačkog nasilja nedopustiv.

„Zatražiću da se utvrdi da li je uprava škole mogla da spreči ovaj slučaj i da li je bilo propusta u radu direktora, psihologa i nastavnika te osnovne škole“, izjavio je Jelić koji je i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Jelić je istakao da je, aktivnošću i radom pomenutog Koordinacionog tela u predhodnom periodu, bezbednost u samim školama i njihovoj okolini višestruko povećana, ali da, kako je rekao, „nažalost vršnjačko nasilje nije iskorenjeno“.

„Zahtevam od uprava škola i nastavničkog osoblja da prijavljuju čak i najmanju sumnju ili indiciju da je neko od učenika izložen bilo kojoj vrsti fizičkog i psihičkog nasilja, kako se ne bi ponovilo nešto slično“, naglasio je Jelić i dodao da će Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja pratiti taj slučaj i dalje ponašanje četvorice učenika koji su osumnjičeni za brutalno iživljavanje nad drugom decom.

Pojedni mediji su objavili da je protiv četvorice učenika osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ pokrenut postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje.

Mediji prenose i izjavu majke jednog učenika šestog razreda koji je po njenim rečima u više navrata trpeo brutalno iživljavanje i mučenje od strane te četvorice učenika osmog razreda.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh