• BG

  Jeremić: Ako ne stanemo na put SNS, Srbiju čeka pet godina pakla

  vuk jeremicPredsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je u ponedeljak da su predsednički izbori jedino mesto na kome nema manipulacije, jer će gradjani moći da biraju izmedju Aleksandra Vučića i njega, te da namerava da bude aktivan predsednik koji koristi legitimitet dobijen od gradjana.

  „Ukoliko im ne stanemo na put na ovim predsedničkim izborima, neće biti pomaka narednih pet godina, uslediće pet godina pakla s nesagledivim posledicama za ovu zemlju“, rekao je Jeremić u beogradskom Domu omladine na, prema oceni organizatora, „nesvakidašnjoj“ tribini na kojoj je o detaljima predsedničkog programa odgovorao na pitanja sagovornika i neistomišljenika, profesora Slobodana Antonića i Jove Bakića i novinara Boška Jakšića.

  Jeremić je ocenio da kohabitacija s vladom, nakon njegove pobede neće biti jednostavna, što je, kako je naveo, loša vest, ali je dodao da ima i dobru vest, a to je da takvo stanje neće potrajati.

  Vuk Jeremic„Nijedna vlast nije izdržala poraz na predsedničkim izborima, pa neće ni ova“, poručio je bivši šef srpske diplomatije.

  Jeremić je ocenio da će drugi krug predsedničkih izbora, u koji će, kako tvrdi, ući, ujedno biti i referendumsko pitanje izmedju kakve dve Srbije će birati gradjani.

  „U Srbiji stvari idu ne samo u pogrešnom već i u opasnom pravcu, i izbori su poslednji trenutak da to zaustavimo“, rekao je Jeremić i dodao je to razlog zašto je odlučio da udje u trku u kojoj svojim medjunarodnim iskustvom i kontaktima može da pobedi.

  jeremicb-svadja_1486155510.177x100.jpgGovoreći o delu programa koji se odnosi na bezbednost, Jeremić je naveo da će u prvoj nedelji vlasti sa mesta šefa Saveta za nacionalnu bezbednost smeniti premijera Aleksandra Vučića.

  Jeremić je ocenio da Srbija mora da bude vojno neutralna, jer bi na taj nači bila bezbednija, da bi ulaskom u NATO postala drugorazredna saveznica koju bi svi posmatrali kao ruskog Trojanskog konja.

  Na polju ekonomije, kako je dodao, zalagaće se izmedju ostalog za reindustrijalizaciju zemlje, a zahvaljujući medjunarodnim kontaktima doprineće dovodjenju strateških partnera u zemlju.

  „Ako budem predsednik, neću potpisati zakon o privatizaciji EPS, makar to značio i moj opoziv“, rekao je Jeremić i naveo da će mu na vrhu liste biti otvaranje kineskog tržišta za srpske poljoprivredne proizvode.

  Takodje, naveo je da kriza u EU ne sme biti izgovor za nedostizanje evropskih standarda i izgradnju evropskog društva.

  Jedan od glavnih zadataka će mu, kako je naveo, biti briga o nacionalnom zdravlju i obrazovanju gradjana.

  Prema rečima Jeremića, predsednik Srbije je odlučio da ćuti o tome kako se u Briselu pregovora s Prištinom i šta se dešva, i zato to neće biti slučaj kada on dodje na njegovo mesto.

  „Tokom briselskih pregovora napravljeno jako mnogo ustupaka a zauzvrat je dobijeno malo“, rekao je Jeremić i dodao da je skandalozno to što su te razgovore vodili nekompetentni ljudi.

  Dodao je da će se zalagati da preambula ne izadje iz Ustava – odnosno da i dalje piše da je Kosovo sastavni deo Srbije.

  Naveo da će, ukoliko do dana kada bude polagao zakletvu ne bude osumnjičenih za Savamalu, tražiti ostavku ministra policije.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com