• Novosti online

  Jeremić: Franko nije bio dragi gost kod Adenauera i Branta

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da vlast u Srbiji sistematski razara sve institucije i da je naprednjačka većina u skupštini verovatno jedina parlamentarna većina u svetu koja vrši opstrukciju rada te institucije podnošenjem stotina besmislenih amandmana na zakone kako bi opoziciji uskratila vreme za raspravu.

  „Režim (predsednik Srbije i SNS) Aleksandra Vučića potpuno kontroliše i pravosudje, tako da je izvršna vlast stavila pod svoju šapu i zakonodavnu i sudsku vlast, a na delu je i gotovo potpuna kontrola medija“, rekao je Jeremić na predstavljanju izveštaja Naprednog kluba o stanju demokratije i medija u Srbiji na engleskom jeziku, organizovanom za dopisnike stranih medija.

  Jeremić je istakao da je opoziciji gotovo nemoguće da se pojavi u programima gledanih televizija, uključujući i Javni servis RTS, koji plaćaju svi gradjani, dok se istovremeno protiv opozicionara za koje vlast proceni da predstavljaju opasnost vode najprljavije moguće kampanje, odnosno „tepih bombardovanje u kojem nema pravila niti etičkih crvenih linija“.

  On je naveo da, nažalost, za takvu politiku predsednika Aleksandra Vučića postoji razumevanje u nekim uticajnim zapadnim državama, koje odobravaju nedemokratski način vladavine u Srbiji, jer pogrešno smatraju da se tako održava stabilnost.

  „Stabilnost je održavao i španski diktator Fransisko Franko, ali njega nisu primali kao dragog gosta Konrad Adenauer i Vili Brant“, ocenio je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

  Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić rekao je da je Vučićeva vlast kontroliše medije i tako što osniva paradžavne tabloide preko kojih napada opoziciju.

  „Bez slobodnih medija nije moguće zamisliti demokratiju i dugoročnu stabilnost“, rekao je Antić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com