• Gradovi

  Jeremić: Pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi rezultat prezira i nebrige vlasti

   

   

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je pad na Šangajskoj listi Univerziteta u Beogradu za više od 100 mesta rezultat „prezira i nebrige“ aktuelne vlasti za obrazovanje.

  On je istakao da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nisu potrebni obrazovani i slobodni ljudi, „već siromašni gradjani ucenjeni da glasaju za Srpsku naprednu stranku da bi zadržali platu od 200 evra“.

  „Zbog toga se obrazovanje u Srbiji sistematski ponižava i uništava, a desetine hiljada mladih i obrazovanih ljudi godišnje napušta zemlju“, dodao je Jeremić.

  „U vrhu vlasti najznačajnije pozicije zauzimaju dokazani falsifikatori poput Siniše Malog i Nebojše Stefanovića, čoveka koji je kupio diplomu nepostojećeg fakulteta, a potom prepisao doktorat, dok je na čelu vlade osoba čije su realne akademske kvalifikacije skromnije od bilo koga koji je tu funkciju obavljao u prošlosti“, navodi se u pisanoj izjavi Vuka Jeremića.

  On je najavio da će Narodna stranka „po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom, tretirati obrazovanje kao jedan od najvažnijih prioriteta, a mladim stručnjacima će biti obezbedjeni adekvatni uslovi za život i rad“.

  Univerzitet u Beogradu saopštio je ranije danas na svom sajtu da se pozicijа tog Univerzitetа na Šangajskoj listi pomerilа nаniže u odnosu nа stаbilno zаuzimаnje rаngа oko 300. mestа u prethodne tri godine. Ovaj univerzitet se nа prestižnoj Šаngаjskoj listi nаlаzi izmedju 401. i 500. mestа, od 1.000 rаngirаnih univerzitetа u svetu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com