• Gradovi

  Jeremić: Sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju spreman za potpisivanje, ključna tačka Kosovo

   

   

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, čija će ključna tačka politike o Kosovu biti otpor potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

  „Na pitanju Kosova i Metohije moramo povući crvenu liniju i ujediniti se protiv naprednjačke vlasti koja je počela da priprema javnost za svoj pristanak na članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama“, rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbor Narodne stranke Palilula.

  Jeremić je naveo da je Narodna stranka to definisala kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju, i istakao da je postignut dogovor po tom pitanju.

  Predsednik Narodne stranke je rekao da su formulisani zajednički programski ciljevi i da je sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju spreman za potpisivanje, te da se nada da će se to dogoditi do kraja ovog meseca.

  Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, istakao je da niko u svetu ozbiljno ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.

  „Jedina ‘nagrada’ koja se Srbiji nudi za potpisivanje kosovske stolice u UN jeste još četiri godine Aleksandra Vučića na našoj grbači sa prećutnom podrškom Zapada za njegove primitivne ispade, razaranje institucija i pljačku državnih resursa. Na to samo mogu da kažem ne, hvala. Ne smemo dozvoliti Vučiću da predje Rubikon kosovske izdaje i pređe na sledeći ‘projekat mira’ u regionu demontiranje Republike Srpske“, rekao je Jeremić.

  Prema njegovim rečima, stav Narodne stranke o Kosovu i Metohiji je umeren, racionalan i državotvoran.

  „Od tog stava nema odstupanja i to će biti i politika Saveza za Srbiju“, rekao je Jeremić.

  Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

  Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula izabran je Miroslav Samardžić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com