• BG

  Jeremić: Vučićev režim će pasti na prvi zvižduk na nekom od njegovih mitinga

   

   

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će se režim predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića „srušiti kao kula od karata na prvi zvižduk na nekom od njegovih usiljenih mitinga“.

  „Pitanje je vremena kada će se to dogoditi i tada će stvari početi da se razvijaju munjevitom brzinom. Na kraju će morati da ispuni zahteve opozicije i obezbedi uslove za fer izbore na kojima ćemo pobediti“, rekao je Jeremić u Bajinoj Bašti, gde je Narodna stranka osnovala opštinski odbor.

  Jeremić je istakao da opozicija neće „nikakav rumunski scenario niti revoluciju, nego promene na demokratskim izborima“, a da je Vučić ustrojio sistem totalitarne vladavine tako da će ga „prvo, makar i najmanje načinjanje monopola moći koštati vlasti“.

  Jeremić je naveo da se SNS neće raspadati „poluraspadom kao SPS“, koji je nastao na ideologiji gradjenoj decenijama, nego će „pasti odjednom“, zato što naprednjake na okupu drži „isključivo goli interes i brutalno ostvarivanje koristi zloupotrebama, od lokalnog nivoa do vrha vlasti“.

  „Kada u pitanje dodje ostvarivanje te koristi i kada se postavi pitanje da li će biti kažnjavanja onih koji su ostali na toj platformi, oni će se razbežati kao pacovi sa broda koji tone. Vučić je prešao sve etičke, vrednosne, političke i zakonske granice u vodjenju države i svoje stranke“, kazao je Jeremić.

  On je istakao da Narodna stranka i opozicija moraju biti dobro organizovani i spremni za taj trenutak, jer svet neće dozvoliti promene ako je alternativa Vučiću haos.

  „Medjunarodni akteri, koji su ovde izuzetno uticajni, bez obzira na to što im se interesi ne podudaraju, imaju jedan zajednički imenitelj – nijedan od njih ne voli neizvesnost, to jest da se ne zna šta će doći posle“, naveo je Jeremić.

  On je dodao da se „ta dilema otklanja sistematskim i upornim radom na izgradnji stranke koja će biti spremna da preuzme odgovornost za vodjenje zemlje nakon pada Vučićevog režima“.

  Predsednik Narodne stranke je kazao da bez zajedničkog nastupa opozicije promene neće biti moguće, i podsetio da je od uspostavljanja višestranačja u Srbiji vlast suštinski promenjena dva puta, 2000. i 2012. godine, i oba puta su se svi ujedinili protiv vlasti.

  „Narodna stranka, koliko god bila drugačija od ostalih stranaka u opoziciji, stvari posmatra strateški, a u srcu strategije za nastup na budućim fer izborima trebalo bi da bude zajedništvo opozicije. Zato ćemo učiniti apsolutno sve što je u našoj moći da opozicija ostane jedinstvena i da protesti budu nastavljeni“, rekao je Jeremić.

  Na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Bajina Bašta govorili su i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, generalni sekretar Stefan Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

  Za predsednika odbora izabran je advokat Uroš Djokić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com