Gradovi

Jerkov: Čudi energija opozicije da napada Pajtića, a ne vladu

BEOGRAD – Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da začuđuje energija koju pojedine opozicione stranke koriste za napade na DS, umesto na rušenje aktuelne vlade.

Jerkov je, odgovarajući na izjavu funkcionera LSV Bojana Kostreša da lider demokrata Bojan Pajtić dokaže da je bilo dogovora na jučerašnjem sastanku opozicionih stranaka, rekla da takvi zahtevi čude tim pre što LSV nije prisustvovala sastanku.

Prema njenim rečima, takvi zahtevi su začuđujući i zato što je lider SDS Boris Tadić, kako kaže, nekoliko puta eksplicitno pred više desetina ljudi rekao da na sastanku govori u ime Nenada Čanka i Lige socijaldemokrata Vojvodine, „što je potvrdio i Čedomir Jovanović“.

Pajtić je na tom sastanku zasebno čitao svaku od tačaka koju je pročitao pred novinarima, navela je Jerkov, i istakla da su se o svakoj posebno izjašnjavali svi prisutni, uključujući i Borisa Tadića „koji se, prema sopstvenim rečima, izjašnjavao u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine“.

„Između ostalog, na sastanku je dogovoreno i da je jedini protivnik demokratske opozicije van sale u kojoj smo se juče sastali, i zato, ko zna koji put, ponovo začuđuje i žalosti što su pojedine stranke, opet iskoristile više energije za napade na Demokratsku stranku nego na štetočinsku vladu Aleksandra Vučića“, zaključila je Jerkov.

Foto skrinšot Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh