Gradovi

Jerkov: Nikolićev govor skandalozan, treba da podnese ostavku

BEOGRAD – Funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je govor predsednika Tomislava Nikolića na polaganju kamena temeljca za Centar za istraživanje matičnih ćelija „skandalozan, deplasiran i opasan“ i da zbog njega mora da se izvini i podnese ostavku.

Jerkov je ocenila da je Nikolić jednu modernu, značajnu i za Srbiju dragocenu stvar uspeo da „unizi, obesmisli, izvrgne ruglu“ i „opet osramoti i sebe i funkciju na koju je izabran“.

„Umesto da se govori o značaju ovog centra za nasu nauku, za mlade naučnike, o inovacijama koje će njegova izgradnja uneti u razvoj ove naučne oblasti od životnog značaja, ljudi se zgražavaju nad predsednikovim deplasiranim i opasnim izjavama kroz koje on pokazuje da ne razume ni kuda ide nauka, baš kao što ne razume kuda ide moderan civilizovan svet“, navela je Jerkov.

Jerkov je navela da je ostavka jedini način da Nikolić prestane da sramoti svoju funkciju, te da je njegov govor bacio u drugi plan značaj otvaranja važnog centra.

„Deca treba da se rađaju ovde, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, srpskom prošlošću i srpskom budućnošću. To me je vodilo da se založim za to“, poručio je juče, između ostalog, Nikolić i dodao da će biti sačuvane one najvažnije i najlepše karakteristike srpskog naroda.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh