Novosti online

Јерковић: Штрбац је преварио и мене и Шарића

Другог дана сведочења на суђењу за прање новца од кокаина, улагањем у приватизације у Србији, сведок Миле Јерковић изјавио је да је оптужени Радован Штрбац преварио првооптуженог Дарка Шарића.

– Остали сте ми дужни 600.000 евра, а Шарић то ни не зна јер сте му рекли да сте ми платили. Суд је у случају „Млади борац” пресудио да сам ја оштећен. Бесан сам зато што сте све хтели да свалите на мене да бисте остали чисти пред Шарићем. Зато сам хтео да сведочим и да говорим о свему искрено. Били сте мој најбољи пријатељ док све ово нисте закували, казао је сведок у вишечасовном сведочењу.

Контроверзни бизнисмен, познат по многобројним аферама у приватизацијама, одговарао је на питања адвоката Радована Штрпца о позајмицама његове фирме „Контакт група” предузећу „Матенико”.

Причао је о детаљима преговора са Шарићем око продаје предузећа „Јединство Гајдобра”, „Млади борац” и „Бачка Сивац”, углавном понављајући оно што је јуче рекао. Казао је да је са Шарићем разговарао свега шест до седам пута и то искључиво у вези са тим пословима у којима је Шарић од њега куповао пољопривредна предузећа у Војводини. Према оптужници, то је плаћено новцем зарађеним продајом дроге.

Штрбац, кога од почетка процеса против Шарића обезбеђује Жандармерија, питао је Јерковића да ли је икада користио опрему за прислушкивање коју је добио од полиције или од тужилаштва.

– Да ли сте такву опрему користили у разговору са мном – питао је Штрбац, алудирајући на образложење оптужнице у којем се помиње и садржај прислушкиваног разговора њих двојице у једном кафићу.

– Ја нисам, а да ли сте ви, то не знам – одговорио је Јерковић.

– Да ли је тачно да сте желели да са неким наркоманима опљачкате моју кућу и узмете 500.000 евра – питао је Штрбац, али је Јерковић и ово негирао.

– Како вас није срамота да лажете. Знам да ће овде доћи лажни сведок који ће потврдити да је било тако – одговорио је сведок.

Шарићу и групи од још 17 бизнисмена и адвоката на терет се ставља да су опрали око 22 милиона евра које је Дарко Шарић зарадио шверцујући кокаин из Јужне Америке. У одвојеном поступку за трговину наркотицима, летос му је изречена првостепена казна затвора од 20 година, по више оптужница за шверц око шест тона кокаина.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh