• Novosti online

  Jesenji uslovi vožnje, slaba kiša i sumaglica

  BEOGRAD – U Srbiji su jesenji uslovi vožnje, povremeno pada slaba kiša zbog koje su i kolovozi povremeno mokri, saopštio je večeras Auto-motom zavez Srbije.

  U nekim delovima zemlje ima sumaglice, a vidljivost je smanjena na svega stotinak metara na području Vranjske i Leskovačke kotline, slično je i na putevima duž rečnih tokova.

  U planinskim predelima, metereolozi najavljuju mogućnost slabih snežnih padovina sa nešto nižim temperaturama, koje mogu biti uzrok poledice.

  Ovakvi uslovi vožnje su vrlo često uzrok povećanog broja saobraćajnih nezgoda i lančanih udesa, zato AMS S vozačima savetuje maksimalnu opreznost u vožnji uz držanje većeg odstojanja između vozila, posebno u ovim satima pojačnog saobraćaja koji su karakteristični za kraj vikenda, kako na prilazima većih gradova, tako i na važnijim i frekventnijim putnim pravicma.

  Na naplatnim rampama, pojačan je intezitet saobraćaja, na pojedinim su moguća i desetominutna zadržavanja.

  Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta, naveo je AMSS.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com