• Gradovi

  Jevtić i Delavi zabrinuti zbog bezbednosne situacije na KiM

  KOSOVO POLJE – Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izrazili su na današnjem sastanku u Kosovu Polju zabrinutost zbog bezbednosne situacije na Kosovu.

  Jevtić i Delavi razgovarali su o političkoj situaciji, povratku i pravima nevećinskih naroda na Kosovu, sa posebnim osvrtom na bezbednosnu situaciju, koju je Jevtić, nakon poslednjih incidenata koji su se dogodili u Goraždevcu i Srbobranu, ocenio kao veoma zabrinjavajuću.

  Delavi je takođe, saopšteno je iz Ministarstva za povratak i zajednice, izrazio zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija.

  Jevtić je zahvalio ambasadoru Delaviju na saradnji između Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade SAD i podršci koja je, kako je ocenio, uvek bila značajna i na visokom nivou.

  Jevtić je zahvalio i na podršci koju USAID pruža kada je u pitanju proces povratka.

  Tokom današnjeg sastanka, takođe, je bilo reči i o položaju Roma, Aškalija i Egipćana, kao i projektu povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije.

  Ambasador Delavi je istakao da će Ambasada SAD na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku procesu povratka, koji je veoma važan za sve.

  Ambasador SAD na Kosovu je pozdravio uspešnost na projektu povratka Roma i što je sve proteklo kako je i planirano.

  Dvojica zvaničnika su na kraju sastanka konstatovali da će i u budućnosti raditi na aktivnostima koje će biti u interesu svih zajednica na Kosovu, navodi se u saopštenju Ministarstva za povratak i zajednice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com