Gradovi

Jevtić: Potrebno pomoći narodne kuhinje na Kosovu

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić se danas sastao sa Svetlanom Stević iz dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, koja rukovodi radom narodnih kuhinja kojih na Kosovu ima šest.

PRIŠTINA – Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je danas da institucije i pojedinci treba da pomognu rad narodnih kuhinja na Kosovu ocenivši da njihovo postojanje pokazuje da se na Kosovu teško živi.

Jevtić se danas sastao sa Svetlanom Stević iz dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, koja rukovodi radom narodnih kuhinja kojih na Kosovu ima šet.

Jevtić je istakao da je sama činjenica da postoji potreba za narodnim kuhinjama na Kosovu dokaz da se na Kosovu teško živi i da je srpski narod duhovno ali i na svaki drugi način vezan za Srpsku pravoslavnu crvku.

Jevtić je kazao da se u ministarstvu kojim rukovodi trude da pomažu crkvu onoliko koliko mogu.

“Mišljenja sam da i ostale institucije, nevladine organizacije i pojedinci koji to mogu, treba da se uključe i da pomognu narodne kuhinje kako bi se svima onima koji imaju potrebu za ovom vrstom pomoći i pomoglo, “- istakao je ministar Jevtić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva za povratak i zajednice, obećao da će u najskorijem periodu na konkretan način pomoći udruženju „Majka devet Jugovića“, u skladu sa potrebama i zahtevima organizacije.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh