• KiM

  Jevtić sa Junkerom o ZSO, povratku raseljenih i dijalogu Beograda i Prištine

   

   

  Dijalog Beograda i Prištine jedini je način na koji se mogu rešiti otvorena pitanja Srba i Albanaca na Kosovu, a Zajednica srpskih opština mora biti formirana što pre, izjavio je danas ministar za zajednice i povratak Kosova Dalibor Jevtić na sastanku sa evropskim zvaničnicima koji borave u poseti Prištini.

  Kako se navodi u saopštenju, Jevtić je na sastanku s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, komesarom za proširenje Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini rekao da je ZSO „preduslov za iskren i suštinski nastavak dijaloga i zato što će njenim formiranjem život Srba na Kosovu biti olakšan u mnogim oblastima“.

  On je rekao da je interes Srba na Kosovu mir i stabilnost, ali da na Kosovu ima mnogo problema koji dugo stoje na putu procesa povratka.

  „Uzurpirana imovina je problem koji moramo brzo rešavati.

  Moramo obezbediti bolje i sigurnije ekonomsko okruženje u povratničkim sredinama jer rešavanjem ovih problema podstiče se proces povratka ali i opstanka Srba koji je izuzetno važan“, rekao je Jevtić, a navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com