Gradovi

Jevtiću i Stankoviću uručeni Ordeni umetnosti i književnosti

Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro uručila je večeras Orden umetnosti i književnosti direktoru Filmskog centra Srbije Bobanu Jevtiću i direktoru Mega Com filma i Festivala autorskog filma Igoru Stankoviću

BEOGRAD – Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro uručila je večeras Orden umetnosti i književnosti direktoru Filmskog centra Srbije Bobanu Jevtiću i direktoru Mega Com filma i Festivala autorskog filma Igoru Stankoviću

„Zadovoljstvo mi je što mogu da uručim, u ime ministra za kulturu i komunikacije, vredna priznanja dvojici poslenika filma, što znači da se večeras čast ukazuje i srpskoj kinematografiji“, kazala je Moro pre nego što je Bobanu Jevtiću i Igoru Stankoviću uručila Orden umetnosti i književnosti u Ambasadi Republike Francuske.

Moro se u obraćanju Jevtiću naglasila da je Francuski institut upravo sa njim pokrenuo „Vikende francuskog filma u Beogradu“ 2009. godine.

„Dragi Bobane Jevtiću, tokom svih ovih godina ste kontinuirano promovisali saradnju između Srbije i Francuske u oblastima dramaturgije i kinematografije i bili ste veran saradnik i sagovornik naše ambasade i Francuskog instituta u Srbiji u zajedničkoj težnji da aktuelno francusko kinematografsko stvaralštvo učinimo dostupnim i srpskoj publici“ kazala je Moro.

Ambasadorka Francuske u Beogradu je istakla da je Igor Stanković jedan od najvažnijih distributera evrospkih filmova, posebno francuskih u Srbiji.

„Nikada niste birali lakši put. Umete da rizikujete kada otkrijete talenat i uspeh i tamo gde on nije očigledan. Vaše poznavanje i ljubav prema francuskom filmu čine vas vernim partnerom Francuskog instituta sa kojim sarađujete na svim svojim projektima“ kazala je Moro.

Jevtić se zahvalio na odlikovanju i istakao da Francuska nije samo izmislila film, već je i veoma brzo shvatila, osim umetničkih i sve njegove društvene implikacije najpre na nacionalnom, a onda i na evropskom i svetskom nivou.

„Francuska je umela da bude otvorena za druge i na taj način da postane svetski umetnički centar. Veliki uticaj koji Francuska ima ostvaren je kroz njenu saradnju sa drugim kulturama, ali i kroz dobrodošlicu koju je ukazala umetnicima kao što su Kosta Gavras, Šlendorf, Kusturica i mnogi drugi“ kazao je Jevtić.

Stanković se takođe zahvalio ambasadorki na vrednom priznanju i Frnacuskom institutu na profesionalnosti i neprevaziđenom entuzijazmu.

„Svi dani, revije, turneje francuskog filma ispunjeni su vašom ljubavlju i posvećenošću. Zahvaljujuem se i članovima saveta festivala Autorskog Filma , ali i kolegama koje čine da Kid Fest već više od deset godina predstavlja jedinstvenu manifestaciju posvećenu deci i njihovim roditeljima“, kazao je Stanković.

Preview

MORO I STANKOVIC

Slide

MORO I STANKOVIC

Slide

IGOR STANKOVIC

Slide

MORO, JEVTIC, STANKOVIC

Slide

MORO, JEVTIC, STANKOVIC

Slide

MORO I JEVTIC

Slide

MORO, JEVTIC, STANKOVIC

Slide

MORO I JEVTIC

Slide

BOBAN JEVTIC

MORO I STANKOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh