Gradovi

Joksimović, Kirbi: Podrška SAD evropskom putu Srbije

BEOGRAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i odlazeći ambasador SAD Majkl Kirbi složili su se danas da bi bilo važno da se ove godine otvore ključna reformska poglavlja u pregovorima Srbije sa EU koja će ubrzati reformski proces i približiti građanima sve aspekte i koristi članstva u EU.

Kirbi je pohvalio posvećenost Vlade i građana Srbije reformama i ukazao da je vidljiva promena i napredak iako ima još dosta posla na reformskom putu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kirbi, koji je sa ministarkom razgovarala o procesu evropskih integracija i reformskom procesu, istakao je i aktivnu podršku SAD evropskom putu Srbije.

Joksimović je zahvalila ambasadoru Kirbiju na saradnji tokom njegovog mandata, i istakla da je za Vladu Srbije članstvo u EU jedan od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva koji bi trebalo da dovede do uređenije i efikasnije države i boljeg životnog standarda naših građana.

Ona je dodala i da Srbija razume da na putu ka članstvu ne pregovara o standardima, koje želi da dostigne, već o rokovima i najboljem načinu njihove primene, navodi se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh