Gradovi

Joksimović sa predstavnicima Austrijsko-francuskog centra

BEOGRAD – Austrijsko-francuski centar inicirao je održavanje međunarodne konferencije koja bi trebalo u martu da bude održana u Beogradu, kao podrška nastavku Berlinskog procesa i procesa evrointegracija Srbije.

Tu inicijativu pozdravila je ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, u današnjem razgovoru sa predstavnicima Austrijsko-francuskog centra, generalnim sekretarom Peterom Jankovičem i članom Direktorata Johanesom Kirleom.

Konferencija bi, kako je saopšteno iz kabineta ministarke, okupila predstavnike Vlade, nevladinog sektora, predstavnike institucija EU, zemalja članica i regiona Zapadnog Balkana.

Na sastanku je bilo reči o evropskim integracijama Srbije, regionalnoj stabilnosti, migrantskoj krizi i reformama u Srbiji.

Sagovornici su posebno istakli važnost Berlinskog procesa, koji je pre dve godine inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel, a koji bi trebalo kroz konkretne projekte infrastrukturnog i ljudskog povezivanja da doprinese promociji i stabilnosti u regionu.

Austrija je bila domaćin prošlogodišnje Bečke konferencije kojim je ovaj proces nastavljen, a ove godine će domaćin biti Francuska.

Joksimović je, imajući to u vidu, naglasila koliko je važno održavati fokus i interesovanje za taj proces.

Foto Vlada Srbije

Preview

JOKSIMOVIC, JENKOVIC, KIRLE

JOKSIMOVIC, JENKOVIC, KIRLE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh