Politika

Jovanović: Dačić sve prodao i svakome bi se prodao

Raspevan: Ana Bekuta, Ivica Dačić i Vesna ZmijanacFoto: screenshot/youtubeRaspevan: Ana Bekuta, Ivica Dačić i Vesna Zmijanac

U srpskoj politici nema nikog koga Ivica Dačić nije prodao i nema nikog kome se posle izbora ne bi prodao, od Miloševića 2001. godine, preko Koštunice 2008. godine, Tadića 2012. godine i Vučića dan posle izbora, ako to bude moguće, isto onako kao što je to bilo kada je koalicionim sporazumom njemu garantovao da će biti gradonačelnik, a za Đilasa glasao„, rekao je Jovanović za agenciju Beta povodom Dačićevog autorskog teksta u današnjoj „Politici“.

Dačić je u tom tekstu kazao da njegova partija vidi samo Srpsku naprednu stranku kao partnera i odbacio mogućnost saveza sa drugim strankama.

Predsednik SPS je, takođe, kritikovao skoro sve ostale stranke u Srbiji, dok je za predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića napisao da se „muči sa bipolarnim poremećajem“, jer je pola u vlasti, a pola u opoziciji.

„Bez obzira na to da li će Aleksandar Vučić ponovo formirati vladu, da li ćemo mu ako to bude radio biti partneri, SPS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koalicije sa fronclama nekadašnjeg DOS-a“, napisao je Dačić.

On je predsednika SDS Borisa Tadića, sa kojim je ranije bio u koaliciji, nazvao manekenom propale politike, dok je predsedniku LDP Čedomiru Jovanoviću zamerio što Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom i zagovara nezavisnost Kosova.

Za predsednika LSV Nenada Čanka predsednik SPS je kazao da je najveći autonomaš, dok je DSS, Dveri i SRS nazvao opasnim i nekontrolisanim nacionalist ima. SPS je 2004. godine u parlamentu podržao manjinsku vladu koju je vodio DŠ.

Na izborima u Beogradu 2008. godine SPS je trebalo da podrži Aleksandra Vučića za gradonačelnika, ali je promenio odluku i podržao DS i Dragana Đilasa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh