Gradovi

Jovanović: Dogovor o jednoj listi bio bi prvi korak obnove DS

BEOGRAD – Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da ne treba tražiti krivca za neuspešan ishod razgovora DS, SDS i LDP o formiranju jedinstvene izborne liste.

„Apsolutno sam verovao da ce dogovor biti postignut. I nije tu stvar samo u jednoj listi, već bi ta lista bila samo prvi korak u integrisanju naših stranaka sa ambicijom da se obnovi Demokratska stranka koja bi po svemu bila konkurentna Vucicevom SNS-u“, rekao je on.

Lider LDP rekao je da je u te međustranacke razgovore ušao kao optimista, iako svestan da su organizovani u velikom kašnjenju.

„Pokušali smo, nije uspelo i to tako treba videti. Mi ipak nemamo pravo da društvo opterećujemo međustranackim problemima. To treba prihvatiti kao realnost i nema nikakvog razloga za medusobne optužbe i antagonizme“, rekao je Jovanović u emisiji „Pravi ugao“ RTV-a.

Prema njegovim rečima, dogovor je bio postignut, ali je DS ipak odlučio da ide na posebnoj listi.

Jovanović je naveo da su i reakcije poslanika SNS-a tokom skupštinske rasprave u nedelju na najavu o mogućem dogovoru oko formiranja jedne liste, potvrda kolika bi bila težina takvog dogovora.

„Ti otpori i pritisci su me uverili u vrednost onog što smo radili. Pa zašto su Vučiću svi važni, i PUPS i Ljajić i Velja Ilić… Naravno da šira koalicija povećava efikasnost i sužava prostor za konkurenciju“, istakao je.

On je odbacio primedbe i medijske napise da je i LDP doprineo neuspehu pregovora, a zbog preuranjenih obaveštenja o toku razgovora na društvenim mrežama.

Odbacio je i spekulacije da je jedan od razloga neuspeha pregovora nepoverenje među ovim strankama u pogledu namera nekih od učesnika tih razgovora da nakon izbora uđu u vladu sa Aleksandrom Vučićem.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh