• Gradovi

  Jovanović (DSS): Putin nedvosmisleno poručio da Moskva ne podržava podelu Kosova

   

   

  Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete Beogradu „nedvosmisleno poručio“ da Moskva „nikako ne podržava ideju da Srbija prihvati secesiju, odnosno podelu Kosova“.

  Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da je poseta ruskog predsednika značajna „ne samo zbog zaključenih sporazuma o saradnji i memoranduma o razumevanju u raznim oblastima, već pre svega zbog jasno iznetog stava Rusije da se Moskva zalaže za postizanje obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti“.

  „Tim stavom je Vladimir Putin nedvosmisleno poručio da Rusija nikako ne podržava ideju da Srbija prihvati secesiju svoje južne pokrajine, makar i kroz razgraničenje Srba i Albanaca po etničkom principu, odnosno podelu Kosova“, naveo je predsednik DSS.

  Po njegovim rečima, Putin je „jasno izrekao da Srbija ima garanciju da će Rusija štititi njen teritorijalni integritet dokle god to čini njena vlast“.

  „U tаkvim okolnostimа i uz reаlnu mogućnost dа će već u mаju evroskeptične strаnke osvojiti većinu u Evropskom pаrlаmentu, što bi poziciju Srbije znаčаjno poboljšаlo, jedini odgovorаn stаv srpske vlаsti jeste dа se sа Prištinom nаstаve rаzgovori isključivo o tehničkim, odnosno prаktičnim pitаnjimа kojimа se uredjuje život i odnosi Srbа i Albаnаcа i kojimа se ne ugrožаvаju suverenа prаvа držаve Srbije nаd Kosovom. Zbog togа se pitаnje stаtusа morа stаviti u stаnje mirovаnjа“, ocenio je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com