• Novosti online

  Jovanović: Jak opozicioni front do kraja jula, pa kampanja po celoj Srbiji

   

   

  Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da će do kraja jula biti formiran čvrst opozicioni front, okupljen u Savezu za Srbiju, koji će biti jaka protivteža, kako se izrazio „interesnoj hobotnici naprednjačke vlasti i njenoj gubitničkoj politici po interese gradjana Srbije“.

  „Ništa ne koči ujedinjenje opozicije. Formiraćemo koaliciju koja će se sastojati od stranaka, pokreta i uglednih ljudi. Sačinićemo plan od dvadesetak tačaka i potom krećemo u kampanju u kojoj ćemo posetiti sva mesta u Srbiji“, rekao je Jovanović u intervjuu za portal „Espreso“ (www.espreso.rs).

  Jovanović je istakao da će u toj kampanji gradjanima predstaviti konkretan plan za izlazak iz društvene i privredne krize i preneti im da račun za ogromno nezadovoljstvo naroda moraju platiti oni koji imaju gotovo neograničenu vlast više od šest godina.

  „Dajemo nacionalne resurse da bi pridobili simpatije u inostranstvu. Vlast je na ivici nacionalne izdaje i blisko je povezana sa organizovanim kriminalom, a ekonomija stagnira“, rekao je Jovanović.

  Potpredsednik stranke Vuka Jeremića je naveo da ta partija svakodnevno osniva odbore širom Srbije i da će u narednom periodu doći do svakog gradjanina i predstaviti mu program Narodne stranke.

  Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda, rekao je da nema ništa lično protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koga se seća kao „zagriženog člana Demokratske stranke, koji 2013. godine pisao manifest Draganu Djilasu“.

  „Razlikujemo se u vidjenju strategije razvoja. Vesić misli da bi Beograd trebalo da bude grad jeftine zabave, bugarskih turista i gondole, a ja da bi prestonica trebalo da bude grad medjunarodne trgovine, luka, pristaništa, gradske železnice i metroa. Takvu razvojnu politiku ću zastupati u Skupštini Beograda“, rekao je Jovanović.

  Jovanović je kao primer neodgovorne politike vlasti SNS naveo koncesiju na postrojenje za preradu otpada u Vinči, koju će Beogradjani platiti više od milijardu i sto miliona evra, iako je mogla da bude plaćena 150 miliona evra.

  „Da stvar bude gora, električna energija kao finalni proizvod spalionice neće pripadati gradu, nego strancima, a Beogradjani će morati da je plaćaju po duplo većoj ceni od tržišne“, rekao je Jovanović.

  Jovanović je, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napravio kobnu grešku jer je medjunarodnim faktorima obećao sve i oni ga sada drže za ta obećanja.

  „Vučić od 2008. godine obećava da će Srbija da potpiše sve i sada smo u docnji. Predsednik SNS-a je spreman da potpiše bukvalno kapitulaciju na Kosovu i Metohiji. Naša pregovaračka pozicija je dodatno otežana jer je Vučić u predsedničkoj kampanji u SAD podržao Hilari Klinton“, naveo je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com