• Novosti online

  Јовановић: Најефикаснија подршка свакоме ко хоће у Европу

  Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да ће та странка бити најефикаснија подршка свакоме ко хоће да ојача европску политику у земљи, али да због тога не мора да буде у влади.

  „Ако ме питате да ли сам ближи уласку у владу крајње вам искрено кажем да је у овом тренутку обавеза ЛДП да и председнику владе који се бира и владајућој коалицији каже да ћемо бити најефикаснија подршка свакоме ко хоће да ојача европску политику у земљи, ко хоће да реши проблем Србије са Косовом, БиХ, Хрватском, ко ће направити разлику између односа са Европом и Русијом у корист ЕУ, имати снагу да превазиђе поделе у друштву”, рекао је Јовановић након разговора са кандидатом са председника владе Александром Вучићем.

  За то, како је истакао, не мора да буде у влади и услов за ту подршку није гурање ЛДП у владу.

  Јовановић је рекао да је Вучићу пренео да мисли да није тренутак да Србија седи на две столице, те да се он лично опредељује за Србију у Европи, што не мора да угрози односе са Русијом.

  Упитан постоји ли столица у влади за њега, Јовановић је рекао да његова улога у овом тренутку другачија, а то је да ради на консолидовању опозиције и јачању странке која би већ на наредним изборима могла да буде солидна конкуренција напредањацима.

  Истакао је и да никада није био опозиција Србији.

  Вучић је завршио у 18 сати разговор са лидерима ЛДП и ЛСВ Чедомиром Јовановићем и Ненадом Чанком, а разговор је трајао сат времена.

  Вучић је тако најдуже разговарао са Јовановићем и Чанком, будући да су његови састанци са представницима СПС, ЈС, СРС и Доста је било трајали краће.

  Лидер напредњака у току дана ће разговарати и са представницима покрета Двери.(Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com