• Novosti online

  Jovanović: Nastavak bojkota Skupštine Beograda, vaninstitucionalna borba daje rezultate

  Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je bojkot rada gradske skupštine u ovom trenutku jedini učinkoviti način borbe, a da će se opozicija zajednički sa gradjanima i strukovnim udruženjima boriti van „kompromitovanog i krnjeg gradskog parlamenta“ da vlast bude što pre smenjena.

  „Institucije sistema očigledno služe samo kao fasada i smokvin list za jedan otudjeni režim i rastuću autokratiju, kojem je svaki dijalog stran, a neistomišljenik neprijatelj“, naveo je Jovanović u autorskom tekstu „Novi statut, stare obmane“, objavljenom u nedeljniku „Vreme“.

  Jovanović je dodao da je protekla sednica Skupštine Beograda potvrdila da vladajuća većina nema nikakvu nameru da vodi dijalog ni sa opozicijom, ali ni sa gradjanima, kao ni da osluškuje potrebe gradjana.

  „Ako vlast ne organizuje javne rasprave prilikom usvajanja ključnih dokumenata, poput Zakona o glavnom gradu ili novog Statuta, kako očekivati da konsultuje gradjane prilikom odluka o trošenju novca, promenama režima saobraćaja, seče drveća, novim nametima“, upitao je Jovanović.

  Jovanović je pozvao vladajuću većinu u Beogradu da umesto uvreda na račun odborničke grupe SZS, konačno saopšti gradjanima koliko će iznositi obračun za tretiranje otpada, predvidjen odlukom usvojenom 25. jula na sednici gradskog parlamenta.

  „Neka vladajuća većina javno garantuje da neće biti novih nameta u vezi sa tretmanom otpada, ili neka se izvini gradjanima Beograda što ih je obmanjivala da ih koncesija na spalionicu neće dodatno koštati. U svom saopštenju nas nisi demantovali oko nove stavke na Infostanu, jer im je jasno da smo ih precizno razotkrili“, naveo je Jovanović.

  Jovanović je, povodom usvojenih izmena Statuta glavnog grada, istakao da je Beogradu potreban drugačiji statut od važećeg, koji bi omogućio istinsku decentralizaciju, kao i novi generalni plan, nova strategija razvoja i javni medijski servis koji će služiti gradjanima, a ne partiji na vlasti.

  „Mnogo posla je pred nama, ali preduslov za sve to jeste da ode aktuelna upravljačka ekipa, jer se od nje definitivno više ništa dobro ne može očekivati, što pokazuje i ‘novi’ Statut’ i način njegovog donošenja“, naveo je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com