• Novosti online

  Jovanović: Prevara decenije na Trgu Republike, odgovorni projektant nije potpisao izmene

  Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska vlast „falš radovima“ na Trgu Republike „grubo prevarila i oštetila“ Beogradjane i gradjane Srbije, jer je „projekat menjan u hodu“, a odgovorni projektant „nije hteo da potpiše izmene“.

  „Umesto izrade betonske podloge za kocke, kako je bilo originalno projektovano, postojeća asfaltna podloga je u toku radova posuta peskom i to bez odgovarajuće drenaže. Odgovorni projektant nije želeo da potpiše takve izmene projekta, pa je to morao da uradi tehnički direktor CIP-a, koji uopšte nema licencu za to“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

  Jovanović je dodao da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dalje namerava da „trajno izbaci autobuse i trolejbuse sa Trga Republike“, a uvede tramvajsku liniju koja bi išla preko trga na liniji Slavija-Kalemegdan, što je „pored korupcije glavni uzrok potpunog haosa u vezi sa radovima“.

  „Krajnji cilj Vesića i njegovog nalogodavca )predsednika Srbije) Aleksandra Vučića jeste da umrtve istorijsko gradsko jezgro i da funkcionalni centar grada izmeste u takozvani Beograd na vodi“, naveo je Jovanović.

  Prema njegovim rečima, o materijalnoj šteti takvog postupanja „izlišno je i govoriti“, zbog čega će sva odgovorna lica „morati da snose posledice“, po uspostavljanju pravne države u Srbiji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com