• Novosti online

  Jovanović (SzS): Omogućiti penzionerima nabavku nedeljom u primerenije vreme

  Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda pozivala je Vladu Srbije da starijima od 65 godina nedeljom omogući odlazak u nabavku u „humanije i primerenije vreme“ nego izmedju četiri i sedam sati ujutru, jer u prodavnicama ionako neće biti nikoga osim njih zbog opšte zabrane kretanja koja će važiti od subote u 13 sati do ponedeljka u pet ujutru, izjavio je šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

  „Ako već policijski čas traje tokom čitavog dana u nedelju, zašto primoravati naše najstarije sugradjane da ustaju u četiri ujutru, umesto da nabavku obave u neko primerenije i humanije vreme“, rekao je Jovanović, a navodi se u današnjem saopštenju odborničke grupe SzS.

  „Aktuelni vremenski okvir je izgubio smisao, a neće destimulisati penzionere da izlaze, jer ljudi moraju da nabavljaju hranu, u bilo koje vreme koje mogu. Ovim im vlast samo bespotrebno otežava život“, dodao je Jovanović.

  On je istakao i da se obavezom da stariji odlaze u nabavku izmedju četiri sata i sedam sati ujutru „nepotrebno maltretiraju i zaposleni u trgovinskim radnjama da ustaju nedeljom u cik zore, iako je taj propis potpuno izgubio smisao novim trajanjem policijskog časa“.

  „Apelujemo na Vladu Srbije da pokaže više osećaja, razumevanja, ali i elementarne logike u politici prema našim najstarijim sugradjanima“, rekao je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com