Gradovi

Jovanović: Treba nam zajednički nastup, ne beskrajne rasprave

BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratska partije Čedomir Jovanović kaže da je neophodno da se postigne dogovor sa Demokratskom strankom o zajedničkom nastupu partija proevropske orijantacije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Nadam se da ćemo narednih dana doći do rešenja koja će u najvećoj meri odgovoriti na potrebe građana i najefikasnije omogućiti potpuno ostvarenje ciljeva evropske, moderne Srbije, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima.

Jovanović smatra da opozicione proevropske stranke duguju društvu ozbiljan pristup dogovoru o nastupu na izborima koji će oblikovati budućnost Srbije u narednih nekoliko godina, konstatujući da na jučerašnjem sastanku, nažalost, taj dogovor nije u potpunosti postugnut.

Suština pregovora, kako kaže, je formulisanje i politike i načina saradnje opozicije, kako bi se uspostavila jaka i odgovorna alternativa vlasti koja do sada nije, niti će biti sposobna da ponudi odgovore na probleme koji od Srbije prave društvo određeno neuspesima i konfliktima.

„Zato smatram da su, umesto beskrajnih rasprava, naše stranke dužne da se momentalno i najefikasnije bore protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Zbog toga je neophodno da u danima pred nama postignemo dogovor sa DS o načinu izlaska na izbore, koji bismo potom, kao naš zajednički predlog, predstavili svim učesnicima jučerašnjeg razgovora“, kaže Jovanović.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh