Gradovi

Jovičić: Niko nije odavao poverljive podatke o građanima

BEOGRAD – Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić poručio je danas predsedniku Gradskog odbora DS Balši Božoviću da je notorna laž da su opštinski ili drugi državni organi odavali bilo kakve poverljive informacije o građanima kompaniji Mei Ta.

Jovičić je u saopštenju poručio Božoviću i da DS vređa i omalovažava svetske kompanije koje Vlada na čelu sa Srpskom naprednom strankom dovodi u Srbiju.

Balša Božović rekao je ranije danas da ta stranka zahteva reakciju nadležnih organa povodom, kako kaže, javnog priznanja predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića da je kompanija Mei Ta imala uvid u zdravstvene kartone 55.000 građana.

Prema Božovićevim rečima, Vlada time krši onsovna ljudska prava nasih građana i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, a sve u cilju stvaranja slike o dolasku stranih investiora.

Jovičić je u odgovoru Božoviću naveo da „kao i svakog dana, tako i danas imamo prilike da vidimo politiku Demokratske stranke, politiku širenja panike, laži i obmana, politiku bez ideje“.

„Samo ova investicija vredi 60 miliona evra, i otvara novih 1.400 radnih mesta. Niti opštinski, niti drugi državni organi nisu odavali bilo kakve poverljive informacije, to je notorna laž. Ogromni broj ljudi želi da konkuriše za ova radna mesta i to je najbolji pokazatelj kakav odnos građani imaju prema investitoru. Neverovatno da oni čiji su najveći politički uspesi propale privatizacije, i potkradanje građana imaju obraza da kritikuju tako nešto, ali šta bismo drugo od njih i očekivali“, kaže Jovičić.

Jovičić je dodao da je Vlada na čelu sa SNS samo u prethodnoj godini dovela 1,7 milijardi evra stranih investicija i da će sa porastom BDP od preko 2 odsto ove otvorit i mnoga druga radna mesta.

„Slobodne ekonomske zone koje smo osnovali u Paliluli i Bariču predstavljaće zamajac razvoje ovih opština i Srbije uopšte“, dodao je Jovičić.

Foto Tanjug/ N.Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh