• Gradovi

  Jovičić: Zar DS da nam govori o „prenaduvanom“ javnom sektoru

  BEOGRAD – Funkcioner SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da građani Srbije odlično znaju da je „prenaduvani“ javni sektor stvorila Demokratska stranka i da je neverovano da demokrate imaju obraza da kritikuju rešenja problema koje su sami napravili.

  Reagujući na izjavu funkcionerke DS Aleksandre Jerkov, koja je ocenila da vlada nema hrabrosti da reši pitanje plata u javnim preduzećima, koja imaju najveći broj zaposlenih sa previsokim platama, Jovičić je naveo da su taj problem napravile upravo demokrate – zapošljavanjem rođaka i prijatelja, kojima su izmišljali radna mesta i davali astronomske plate, dok su 400.000 ljudi ostavili bez posla i egzistencije.

  „Današnjim obraćanjem Aleksandre Jerkov, DS je oborila novi rekord u bezobrazluku i licemerstvu. Neverovatno je da demokrate imaju obraza da kritikuju rešenja problema koje su oni sami napravili, dok se Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Vučićem, bori da ozdravi, uredi i modernizuje državu“, naveo je Jovičić.

  On je dodao da SNS, za razliku od onih koji su probleme pravili, te probleme rešava i odgovrno i ozbiljno se hvata u koštac sa reformom javnog sektora i javnih preduzeća, od kojih je u mnogim već počelo restrukturiranje.

  Jovičić je pozvao Jerkov da bude od pomoći i kaže građanima Srbije gde se nalaze svi ti stranački aktivisti koje je DS zaposlila po javnim preduzećima i dala im najveće plate.

  „Bilo bi lepo kada bi Aleksandra Jerkov, pošto je očigledno da ima takva saznanja, barem malo olakšala sprovođenje reformi u javnom sektoru, koje će svakako biti sveobuhvatne, transparentne i, pre svega, pravične – i otkrila na koje su sve dobro plaćene pozicije pozapošljavali svoje zaslužne stranačke aktiviste“, naveo je Jovičić.

  Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com