• Gradovi

  JP Stara planina: Falkenštajner jednostrano raskinuo ugovor

  BEOGRAD – Javno preduzeće „Stara planina“ objavilo je danas da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom „Falkenštajner“.

  Kako je objavljeno na sajtu JP Stara planina, to predzeće traži da Falkenštajner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera.

  Na sajtu se navodi da je kompanija Falkenštajner dopisom koji je dostavila 24. decembra i mejlom, obavestila Javno preduzece Stara planina o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom.

  Navodi se i da su Ugovor u upravljanju Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ sa sedištem u Knjaževcu i Falkensteiner Hotelmanagement doo Zadar potpisali 16. maja 2012. i da je on predviđao propisane elemente za raskid ugovora i otkazne rokove.

  Grupacija „Falkenštajner“ je povukla svoj menadžemet iz „Stare planine“ i tamo više nema njihovih radnika, preneli su ranije mediji.

  „Falkenštajner“ poručuje da „Stara planina“ više nije deo njihovog lanca.

  Austrijska grupacija je time raskinula ugovor o upravljanju hotelom „Stara planina“ na 15 godina potpisan 2012. godine.

  Hotel sa četiri zvezdice „Stara planina“, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća „grinfild“ investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

  U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

  Kompanija „Falkenštajner“, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

  Na društvenim mrežama postavljeno je saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da je grupacija bila prinuđena da raskine ugovor i da nije uspela da održi ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom „Stara planina“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com