Gradovi

Jugović: I Vučić je levičar, i dugo će trajati

BEOGRAD – Aleksandar Vučić je jedan od najvećih levičara na našoj političkoj sceni, bez obzira na to što je lider stranke desnog centra, izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista (PS) Bratislav Jugović.

„Nesporno je da Vučić ima odlike levičara. Pre svega, nije salonski političar. Rado ulazi među ljude, insistira na neposrednom kontaktu sa građanima. Alergičan je na ljude koji su skloni da se na vlasti otuđe od naroda. Sve su to osobine istinskih levičara“, rekao je Jugović za Nedeljnik.

Prema njegovim rečima, prijateljstvo lidera PS Aleksandra Vulina s Vučićem je „dobro za našu političku borbu“.

„To prijateljstvo naše članstvo obavezuje da za ovo društvo omoguće više, ali bio bih neiskren kada bih vam rekao da nam se u nastojanjima da od Srbije napravimo lepše mesto za život, ne ispreče nekakvi lokalni naprednjaci koji misle da ih članstvo u SNS-u oslobađa odgovornosti, a da treba da im omogući privilegije“, rekao je Jugović.

„Vučić ne podnosi takve, zbog toga će dugo trajati. Trajaće Vučić dugo i zato što je opozicija kao roba kojoj je davno istekao rok trajanja. Ni najsiromašniji neće tako kvarnu robu, mislim u političkom smislu. Zato ni najnaivniji birač u Srbiji neće glasati za Šutanovca, Pajtića, Tadića“, smatra potpredsednik PS.

On je rekao da je Srbiji svakako potrebna levica koju oličava PS.

„Potrebna je Srbiji partija borbene levice u kojoj ima mesta za sve, ali nema mesta za svakoga. Potrebna je partija u kojoj je broj aktivista gotovo isti kao i broj članova. Takve se organizacije stvaraju godinama. Takav će biti i PS“, zaključio je Jugović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh