• Gradovi

  Jusufspahić:Turska nije sama odlučila da obori ruski avion

  BEOGRAD – Muftija Muhamed Jusufspahić, novonaimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije.

  “ Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta naređenja. Stvari su logične, stvari će se menjati kada se bilo ko sa obe strane prvi seti boga“, rekao je Jusufspahić za beogradsku redakciju Sputnjika.

  Jusufspahić, inače, kaže i da je muslimanima u Srbiji veoma bitno da odnosi Turske i Rusije budu što bolji.

  „Treba učiniti sve da se bog ne izda, da se taj odnos izmiri. Mi smo za to zainteresovani, to sam kazao (turskom premijeru Ahmetu) Davutogluu, a ovo što je on sutradan rekao Nikoliću, ide ka našim željama. Znači da smo počeli da krčimo tunel“, rekao je Jusufspahić.

  Prema njegovim rečima, druga važna stvar koju ne smeju da zaborave ni jedni ni drugi, u Rusiji živi 20 miliona muslimana, to ne smeju da zaborave ni hrišcćani, a posebno muslimani, gde god da žive.

  „Ono što je Putin rekao, da sa 20 miliona muslimana on može da bude, ne posmatrač u Organizaciji islamske konferencije, veh član, u pravu je. U pitanju je 20 miliona ljudi, neke zemlje imaju po četiri-pet, ovo je šest puta više. To što je Putin rekao je istina i na tom tragu treba ostati“, rekao je muftija Jusufspahić.

  Foto Tanjug, Z. žestić

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com