Gradovi

Jutarnji list: Centar za džihadiste u okolini Ljubljane

ZAGREB – Prema informacijama obaveštajaca, terorističke ćelije i kampovi ne nalaze se samo u Siriji, već i u Evropskoj uniji i na Balkanu, piše austrijski list Prese navodeći da je na tom spisku i Slovenija, a da je jedan od centara džihadista u okolini Ljubljane.

List dodaje i da međunarodni istražitelji drže na oku Bosnu u Hercegovinu, Gornju Maoču, selo koje kontrolišu vehabije, prenosi zagrebački „Jutarnji list“.

U tekstu se iznosi da je u Sloveniju, od kada su otvorene granice, ušlo više pripadnika takozvane Islamske države, a da su konvoji automobila odlazili na odredišta u šumama u okolini Ljubljane.

Tamo su regrutovani, radikalizovani i vežbani da pucaju iz oružja, salafisti iz Nemačke, Luksemburga, Slovenije i Austrije, navodi „Jutarnji list“ pozivajuhi se na „Prese“.

Iza svega, kako se iznosi, navodno stoje salafisti iz predgrađa Ljubljane koji su već u Irak i Siriju slali borce, iznosi se u članku.

Prema pisanju austrijskog dnevnika, program Islamske države za treniranje boraca je vrlo profesionalan, a među radikalnim islamistima kruži priručnik o gerilskom ratu ispisan na 70 stranica.

„Pri tom regrute uče kako ubiti hladnokrvno i bez emocija“, dodaje list.

Iz slovenačke policije izvestili su da nemaju nemaju nikakvih informacija o postojanju centara za trening džihadista u šumama oko Ljubljane, dodaje se u tekstu.

AP-Photo,Militant-Website,-File,

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh