Gradovi

„Jutarnji“: Najveći skandal hrvatske vojske – lažni „migovi“

ZAGREB – Hrvatska Vojna policija sprovodi veliku istragu o remontu aviona „MiG-21“ koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini, piše zagrebački „Jutarnji list“.

Ovaj dnevnik tvrdi da je ekskluzivno saznao da su dosad u istrazi utvrđene mnogobrojne nepravilnosti i da se ozbiljno sumnja da je u tom poslu isplaćeno mito.

Kako navodi „Jutarnji“, 12 remontovanih „MiG“-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predato je u julu 2015, a „osam meseci nakon toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe“.

„Prema informacijama iz istrage, kriminalistička služba Vojne policije do sada je utvrdila da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine ‘prekucani’ serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona, ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu, kao i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona“, piše list.

Navodi se da je „istraga pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji, navodno četiri do pet godina“.

Zagrebački dnevnik postavio je pitanje da li je upravo tih sedam aviona, koji su upućeni u Ukrajinu na remont, i vraćeno natrag.

„Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, a da remont na avionima uopšte nije obavljen“, piše „Jutarnji“ u tekstu u kojem se navodi da je, prema informacijama ovog lista, „istraga pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima“.

Foto Tanjug/S.Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh