Gradovi

Južnokorejski poslanik: Kim DŽong-una treba ubiti

SEUL – Poslanik južnokorejskog parlamenta iz redova vladajuće stranke Saenuri pozvao je danas predsednicu te zemlje da naloži likvidaciju lidera Severne Koreje Kim DŽong-una, tvrdeći da će ga samo smrt sprečiti da ne koristi nuklearno oružje.

„Svi bi bili srećni kad bi Kim DŽong-un bio uklonjen“, izjavio je poslanik Ha Tae-keung u intervjuu lokalnoj radio stanici YTN, preneo je sajt RT.

Ha, bivši borac za ljudska prava koji je postao poslanik, tvrdi da zvanični Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što on pokrene nuklearni rat.

Taj poslanik je naveo da bi predsednica države Park Geun-hje trebalo otvoreno da iznese nameru da Kim DŽong-un bude ubijen i da zatraži međunarodnu podršku za taj plan.

On je naveo da bi to bilo slično onome što se dogodilo pokojnom iračkom presedniku Sadamu Huseinu, koji je svrgnut sa vlasti tokom američke invazije, zarobljen, izveden pred irački sud i osuđen na smrt.

„Kim DŽong-un je kriminalac. Rešavati se kriminalaca je dobar potez i ne predstavlja kršenje međunarodnih zakona“, istakao je Ha.

AP Photo/Ahn Young-joon

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh