• Novosti online

  Južnokorejski predsednik: Kim Džong Un posvećen potpunoj denuklearizaciji (VIDEO)

  Predsednik Južne Koreje Mun Džae In izjavio je danas da je lider Severne Koreje Kim Džong Un tokom njihovog jučerašnjeg sastanka ponovio posvećenost potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

  Kim Džong Un složio se da samit sa američkim predsednikom Donaldom Trapom 12. juna u Singapuru treba da bude uspešan, navodi se u saopštenju predsednika Južne Koreje, koje je prenela državna agencija KCNA.

  Lider Severne Koreje ipak nije siguran da li Vašington može da garantuje stabilnost njegovom režimu, dodaje se u saopštenju.

  „Kim brine o tome da li njegova zemlja može pouzdano da veruje obećanjima SAD da će okončati neprijateljske odnose“, rekao je južnokorejski predsednik.

  Mun Džae In je rekao da je s severnokorejskim liderom imao „otvoren razgovor“ i da je Kim Džong Un izrazio čvrstu volju u pregovorima o istorijskom samitu.

  On je pozvao na saradnju kako bi se uspostavio mehanizam za trajni i održivi mir, i otvaranje nove ere pomirenja i jedinstva.

  Lideri Severne i Južne Koreke juče su se iznenada sastali u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni izmedju te dve zemlje.

  Američki predsednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Severne Koreje u Singapuru teku „veoma, veoma dobro“.

  Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsednika s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

  Bela kuća je u subotu saopštila da će njen tim ovog vikenda otputovati u Singapur da bi radio na logistici mogućeg sastanka Trampa i Una.

  Tramp je ranije otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog „strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo“ u saopštenju Severne Koreje od srede.

  Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti „konstruktivni dijalog“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com