Novosti online

Кад „закочи” интернет тресемо се као пред испит

Један човек, један мобилни телефон – скор је забележен на крају 2015. године. Односно, први пут број претплатника мобилне телефоније достигао је цифру од 7,3 милијарде, колико има људи. Мобилни саобраћај из последњег квартала те, у поређењу са последња три месеца 2014. године, забележио је раст од 65 процената. Један од узрока раста мобилног саобраћаја, како се појашњава у годишњем извештају компаније „Ериксон”, представљеном недавно на Светском конгресу мобилне телефоније у Барселони, јесу видео-садржаји и друштвене мреже.

Предвиђања су да ће саобраћај података на друштвеним мрежама употребом паметних мобилних телефона у наредних шест година порасти још 12 пута.

Међутим, предмет Извештаја о мобилности („Mobility report”) биле су и препреке с којима се људи срећу приликом коришћења мобилних телефона. Као један од најстреснијих фактора јесте кашњење у преузимању видео-садржаја. Или, лаички речено, када одређени садржај не може да се отвори или му је за то потребно дуже време.

Истраживачи су користили савремену медицинску технологију која је уобичајена за рад неуролога, тј. мерили су ниво можданих таласа. Тако је утврђено да кашњење у учитавању веб-страна и видео-садржаја у кратком временском року убрзава рад срца корисника у просеку за 38 процената.

Са друге стране, кашњење од само шест секунди повећава ниво стреса за трећину. Описно, то одговара нивоу стреса приликом полагања испита из математике или гледању хорор филма. Можда је за утеху да је нелагодност изазвана спорим отварањем садржаја на телефону мања од оне која се забележи док се стоји на ивици високе литице! Како се истиче у истраживању, ово је смерница оператерима мобилне телефоније да им фокус буде управо на пружању услуга без кашњења. Јер, споро учитавање има за последицу мањи обим интеракције корисника на интернету и једна је од значајнијих ставки у свести претплатника приликом избора оператера.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh