• BG

  Када ће се решити проблеми кашњења плата трудницама и породиљама?

  Родитељски портал Bebac.com упутио је писмо премијерки Србије Ани Брнабић у којем од ње тражи да престане да „игнорише родитеље“ и да свој премијерски ауторитет искористи како би се решили проблеми кашњења плата трудницама и породиљама.

  У писму је Бебац навео да се нико од државних челника није обратио родитељима поводом „кашњења плата трудницама“ и оцењује да „држава не види као проблем“ чињеницу да труднице и по три месеца остају без плата.

  Осим проблема са платама, портал је навео да је проблем и повраћај пдв-а на опрему за бебе, који се укида без јасних смерница о томе да ли ће бити још један рок или не, те да повећање плата у јавном сектору и даље заобилази труднице и породиље.

  „На саопштење које смо директно Вама упутили и у којем смо навели неосновано и неправедно изостављање трудница и породиља од повећања плата у јавном сектору, одговор нисмо добили“, наводи се у писму и Брнабићевој поставља питање зашто се начелно бори за наталитет, а суштински игнорише родитеље.

  Додаје се да се родитељи боре са свакодневним проблемима у економски нестабилном окружењу, плаћају најскупљу опрему за бебе, чекају свој новац месецима, читају „понижавајуће слогане за подстицај наталитета“, а државни врх „затвара очи пред реалним проблемима“.

  Од премијерке Брнабић се тражи да реагује у најкраћем року и искористи свој премијерски ауторитет да помогне родитељима.

  Родитељски портал Bebac.com је већ више пута јавности и надлежнима скретао пажњу на проблеме везане за плате, а обраћао се и Републичком фонду за здравствено осигурање, за који кажу да је та институција у одговору на постављена питања навела да „труднице треба саме да врше притисак на послодавце како би на време добиле своју плату“.

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com